JavaScript és/vagy CSS támogatás nélkül bizonyos funkciók nem működnek az oldalon!

Csepeli Strandfürdő rekonstrukciója ( 2003)

A Csepeli Strandfürdő rekonstrukciós terve magába foglalja új strand-, és úszómedence építését szűrő-forgató berendezések telepítésével és a kapcsolódó létesítményekkel (gépházak, műtárgyak, kiszolgáló műszaki helyiségek stb.) együtt. A strandmedence sodró-folyosóval, "kamikaze"-, és "anakonda" csúszdákkal, élményelemekkel, whirpool-, víz alatti masszázs-, buzgár-, pezsgőlapok beépítésével-, vízköpőkkel-, nyakzuhanyokkal-, vízharang-szökőkút alkalmazásával lett kialakítva. Az új szűrő-forgató gépház födéme az úszómedence felől lelátó-napozó teraszként funkcionál. Ki lett alakítva egy új kör alakú, részben fedett melegvizes ülőmedence, kétfunkciós bébi-, és gyermekmedence élményelemekkel. A strand felújítása magába foglalta a kertépítést, játszótér kialakítását, pergolás medencetér határolást.

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás
A lelátó napozó terasz építész tervezője: Beke Csilla
CSEPELI STRANDFÜRDŐ CSEPELI STRANDFÜRDŐ

CSEPELI STRANDFÜRDŐ KISZOLGÁLÓ ÉS ÖLTÖZŐ ÉPÜLETEI TANULMÁNYTERV (2003)

A strandfürdő medencéinek telepítésével kapcsolatosan fogalmazódott meg az a tulajdonosi igény, hogy a strand területén lévő kiszolgáló épületeket is korszerűsíteni kell. A jelenlegi gazdasági épület indokolatlanul nagy, a főbejárati épület és az öltöző épületek megjelenése pedig méltatlan a medencék és a medenceterek színvonalához. Meggondolásra érett a medencék téli hasznosítása, figyelembe véve, hogy Csepelen napjainkban nincs téli üzemű uszoda illetve medence. A strand a nagyméretű fejlesztések ellenére jelenleg csak nyári üzemeltetésre alkalmas. A tanulmány két fő alternatívát tartalmaz.

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás, Kelner Krisztián
CSEPELI STRANDFÜRDŐ CSEPELI STRANDFÜRDŐ CSEPELI STRANDFÜRDŐ
Galériákhoz

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda rekonstrukciója (1998-1999)

A Csillaghegyi Strandfürdő területén sor került a strand-, és gyermekmedence korszerűsítése. A terveink alapján készült el az utca felől megközelíthető, strand felől rejtett, zöldfelülettel takart gépház-raktárépület építése, a környezet tájépítészeti kialakítása, öltőzők létesítése, fitness épület rekonstrukciója, pincében ásványvíz hasznosítóval stb. (engedélyezési-, tender tervdokumentáció)

Építész tervező: Sarkadi Sándor, Beke Csilla
CSILLAGHEGYI STRANDFÜRDŐ CSILLAGHEGYI STRANDFÜRDŐ
Galériákhoz

Dagály Strandfürdő és Uszoda rekonstrukciója (1998 - 2003)

Terveink alapján készült el a strand I.-II. medencék és gyermekmedence kialakítása élményberendezésekkel, sodrófolyosóval, valamint tanmedence építése, szűrő-forgató berendezések telepítésével, a kapcsolódó létesítményekkel (szűrő-forgató gépház, klórozó, klórtároló, vegyszer-gépház, transzformátorház stb.) együtt. (engedélyezési-, tender tervdokumentáció)

"Vesemedence" korszerűsítése: a "vese" alakú medencetérben "plázsos" körmedence kialakítása, a közepén hullámkeltő labdával (api-ball), illetve a gomba-, és gyermekmedence korszerűsítése, szűrő-forgató berendezések telepítésével, a kapcsolódó létesítményekkel (szűrő-forgató gépház, vegyszerraktár, klórozó stb.) együtt, szintén megvalósult.

A téli-nyári termálmedence a vízgépészeti korszerűsítési szempontoknak megfelelően, külső körvonalának megtartása mellett került átépítésre.

A meglévő kedvezőtlen ülőpad kialakítása helyett, medencénként 2 db X alakú ülőpadsort terveztünk. Az új padok középpontjában elhelyezett vb. oszlopokra szerkesztett rozsdamentes acél kör bordarendszer 2 x 5 mm vastag ragasztott edzett üvegfedést kapott. Összesen 4 db üveg tetőfelületet hoztunk létre. (engedélyezési-, tender tervdokumentáció)

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás
DAGÁLY STRANDFÜRDŐ DAGÁLY STRANDFÜRDŐ DAGÁLY STRANDFÜRDŐ
Galériákhoz

Palatínus Strandfürdő rekonstrukciója (1998, 2000)

A strand korszerűsítésének teljes bonyolítását (közbeszerzési eljárás során a kivitelezők kiválasztásáig) cégünk végezte, valamint a kör-, és hullámmedence korszerűsítésében generáltervezőként is részt vettünk. A körmedence élményelemekkel, vízköpőkkel, díszes szökőkúttal került kialakításra. A hullámmedence teljes hullámkeltő berendezése is felújításra került az újjáépítés során.

PALATINUS STRANDFÜRDŐ PALATINUS STRANDFÜRDŐ
Galériákhoz

Pestszenterzsébeti Strandfürdő és Jódos-sós Gyógyfürdő rekonstrukciója

Terveink alapján elkészült a strand gyermekmedencéjének korszerűsítése, szűrő-forgató berendezés telepítésével.

A Jódos - sós Gyógyfürdő felújítása a gyógyfürdő termál medencéire, illetve azok medencetereire, az úgynevezett kupola alatti területre vonatkozik.

A kupolatér alatti medencetér és a medencék a főfalak kontúrján belül elbontásra kerülnek. Az új medencék elhelyezése megegyezik a jelenlegi kialakítással.

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás

A GYÓGYFÜRDŐ AKADÁLYMENTESÍTÉSE (2004)

A gyógyfürdő akadálymentesítése során a bejárati tér is átalakításra került. A beruházás építőmesteri munkái lényegében az új élőlépcső és szélfogó megépítését, a bejárati előcsarnok átalakítását és a szociális helyiség kialakítását jelentik. Az emelőlap külső megközelítésű, területe a váró leválasztásával-, valamint a meglévő homlokzat csekély átalakításával alakítható ki. A tervezett szélfogó építmény kialakítása a fürdőépület jellegét követi.

Építész tervezők: Németh Márta, Pallaghy Kata
PESTSZENTERZSÉBETI GYÓGYFÜRDŐ PESTSZENTERZSÉBETI GYÓGYFÜRDŐ PESTSZENTERZSÉBETI GYÓGYFÜRDŐ PESTSZENTERZSÉBETI GYÓGYFÜRDŐ
Galériákhoz

RÓMAI STRANDFÜRDŐ REKONSTRUKCIÓJA (1996 - 1999)

Megvalósult a strandmedence, gyermekmedence, úszómedence építése, szűrő-forgató berendezések telepítésével, a kapcsolódó létesítményekkel (szűrő-forgató gépház, vegyszerraktár-előkészítő, medencék környezetének kialakítása, üzemeltetési épület stb.) együtt. A strandmedence cső-, domb-, valamint "anakonda" csúszda együttessel, élmény és látványelemekkel készült. Cégünk foglalkozott még gyorsétterem és üzletsor kialakításával is. (engedélyezési-, tender tervdokumentáció)

RÓMAI STRANDFÜRDŐ
Galériákhoz

Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda rekonstrukciója (1997-2005)

A beltéri termálmedencék és medenceterek felújítása, korszerűsítése folyamatban van. A gyógyfürdő területén wellness-központ, valamint konyhaüzem és étterem kialakítása a terveink alapján készült el. Ez év elején készült el a társas termál medencék és medencetér felújítása, illetve a Czigler szárny bejárati előcsarnoka, a kupolatér, és az összekötő szárnyak.

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás, Kelner Krisztián
SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ SZÉCHENYI GYÓGYFÜRDŐ
Galériákhoz

Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszoda rekonstrukciója (2003)

Terveink alapján készült el az utcai homlokzat részleges rekonstrukciója, illetve a a belső udvari homlokzat rekonstrukciója.(engedélyezési-, tender tervek)

Építész tervezők: Kovács Tibor, Bor Tamás

Termál medencék hidraulikai korszerűsítése - (2005) - terv

Terveinkben foglalkoztunk a termál medencék hidraulikai korszerűsítésén túl a medencetér felújításával, illetve az ehhez kapcsolódó, elválaszthatatlan építészeti kisérő szerkezetek és a műemlékes rekonstrukció szempontjainak megfelelően a szerkezeti rekonstrukcióval.

Építész tervezők: Bujdosó Győző, Bor Tamás
SZENT LUKÁCS GYÓGYFÜRDŐ SZENT LUKÁCS GYÓGYFÜRDŐ SZENT LUKÁCS GYÓGYFÜRDŐ
Galériákhoz